Mænd, der har sex med mænd, er et bredt begreb for alle, der identificerer sig som mænd og har sex med andre, der identificerer sig som mænd.  

Det betyder, at begrebet dækker over homoseksuelle, biseksuelle, queer og panseksuelle mænd samt mænd, der betegner sig selv som heteroseksuelle, men har eller har haft sex med andre mænd.  

Læs også: Særlige sundhedsrisici: Mænd, der har sex med mænd.

Vedrørende transpersoner 

Kategorien mænd inkluderer også transmænd– det vil sige personer, som blev tildelt kønnet kvinde ved fødslen, men som identificerer sig som mænd.  

I nogle af artiklerne, der omtaler mænd, der har sex med mænd, vil begrebet dog overvejende bruges cismænd (mænd, der blev tildelt kønnet mand ved fødslen, og som identificerer sig som mand) og deres anatomi. Det gælder særligt artikler, hvor anatomi er afgørende såsom ved smitterisici, kræft og andre somatiske lidelser.  

På samme måde er der visse artikler, som ikke kun er relevante for personer der identificerer sig som mænd, men for alle personer som er født med en penis og prostata. Det vil sige også transkvinder og nogle non-binære, kønsdiverse personer og nogle interkønnede personer.